Smučarji tekači v Tamarju - 17. 1. 2007 Print
Sreda, 17 Januar 2007 00:00

Tekmovanje v smučarskem teku za prvenstvo občine Komenda je bilo zaradi zelene zime v dolinah izvedeno v Tamarju, kjer še vedno vladajo ugodne snežne razmere.

Udeležba je bila zaradi spremenjene lokacije pričakovano manjša, vendar je bila kljub temu tekma zanimiva in predvsem kulisa Jalovca je dala prireditvi nek poseben pečat. Start je bil podobno kot lani skupinski in kolona tekmovalcev se je raztegnila šele na dolgem klancu pod Poncami. Sledil je spust do koče v Tamarju, potem pa ravninski del in neto še en blag spust, kjer so imeli prednost tekmovalci z bolje namazanimi smučmi. Moški nad 30 let so morali preteči dva kroga, ostali tekmovalci pa so v cilj zavili že po prvem. v najmlajši kategoriji je Andrej Jenko z veliko prednostjo premagal Gabriela Kemperla, ki uspešno stopa po očetovih stopinjah. Med ženskami je Vida Jenko ubranila lanskoletni naslov, v moški kategoriji od 16 do 30 let pa je Marko Florjanič ob odsotnosti Edvarda Shumeta stopil na najvišjo stopničko. Med najhitrejšimi na daljši progi se je ogorčen boj odvijal med Zvonetom Kemperlom, ki je bil še nekoliko utrujen od suhega maratona pred tednom dni in Petrom Pibernikom, ki je tokrat z boljšo taktiko z minimalno prednostjo 5 sekund osvojil naslov občinskega prvaka. Številni obiskovalci Tamarja so lahko ob krajšem počitku pri koči spremljali tekmovanje, se nastavljali toplim sončnim žarkom in uživali v dobri predstavi.
Proge v Ratečah in Tamarju so letos res odlično vzdrževane in zato tudi dobro obiskane, še posebno ker možnosti za tek v dolinah to zimo praktično ni bilo. Tradicija občinskih prvenstev Komende v smučarskem teku ostaja po zaslugi Športnega društva Suhadole in zagnanih tekačev, ki so se iz doline Tamar vračali srečni in zadovoljni. 

Rezultati tekmeRezultati tekme ]