Žabarski kolesarki maraton - 22. 8. 2006 Print
Torek, 22 Avgust 2006 00:00

Čas neverjetno hitro mineva, toda prijetni spomini na začetek organiziranega športnega udejstvovanja »Žabarjev» ostajajo in zdi se, kot da se je vse skupaj začelo pred kratkim.

Pred desetimi leti se je skupina Skadovcev odločila organizirati prvo športno tekmovanje z gorskimi kolesi, čeprav pozno jesenski čas ni obetal prav nič dobrega. Za nameček je konec novembra, na dan tekmovanja, še sneg pobelil gozdne ceste in poti, kjer je bila predvidena proga. Kljub dvomom nekaterih, da so vremenske razmere za kaj takšnega neprimerne, so bili trdno odločeni, da tekmovanje izpeljejo do konca. Šele takrat so mnogi nastopajoči spoznali, da je gorsko kolesarjenje v snegu lahko celo zelo prijetno, zato je nastopajočih iz leta v leto več. Žabarji so potem v letu 1999 ustanovili Športno društvo Suhadole, ki je v počastitev desetletnega ljubileja organiziralo kolesarski maraton po Prekmurju. Dvodnevnega 200 km maratona se je udeležilo 21 »Žabarjev«, članov športnega društva in naših simpatizerjev, ki se nam želijo v bodoče pridružiti. Zelo slikovita pot od Ptuja, preko pobratene občine Križevci, Ljutomera, Razkrižja, Dobrovnika in Šalovcev nas je pripeljala do Kuzme ob avstrijski, kjer nas je gostoljubno sprejel naš rojak »Skadovc« Rok Pibernik, ki ga je ta del Slovenije tako prevzel, da se je z družino preselil tja. Druga 80km etapa od Kuzme preko Radencev, Kapelskega vrha do Ptuja, ki sta jo v celoti prevozila tudi naša najmlajša Mojca (12 let) in Aljaž (11 let), je bila nekoliko krajša, kljub temu pa toliko bolj zanimiva.

Na koncu so poleg zasluženega Red Bulla oziroma hmeljevega soka prejeli čestitke vsi, »Žabarji«, ki so vse »zakuhali«, kolesarji, ki so se trudili na kolesu ter spremljevalci, ki so poskrbeli, da ni nihče ostal na progi. Zadovoljstvo vseh in nepozabni doživljaji so največje plačilo za dolgoletno prizadevanje »Žabarjev«, sedaj članov organizacijskega odbora Športnega društva Suhadole, ki se jim je ob tem porodilo nekaj novih idej in jih bodo prav gotovo realizirali.