Mešani ekipni kolesarski kronometer - 17. 9. 2006 Print
Nedelja, 17 September 2006 00:00
Ljudski rek pravi, da se dan po jutru pozna. Nekateri zagnani kolesarji so se tega držali, vendar smo jih S'kadovci zopet »razočarali« in smo kljub slabi vremenski napovedi in močnemu jutranjemu dežju verjeli, da se bo situacija uredila in bomo prireditev »spravili pod streho«.

Na vasi je bilo že od jutra preveč pozitivne energije in želje po dokazovanju, zato bi bilo škoda prireditev odpovedati. Proga je bila letos zaradi izgradnje infrastrukture v vodiški občini le malenkostno spremenjena in celo nekoliko daljša, kar pa ni motilo ekipe Mizarstvo Jeraj (Tjaša Rutar, Matej Zrimšek, Simon Novak, Blaž Jeraj), ki je na koncu prepričljivo osvojila prvo mesto z samo 6 sekundnim zaostankom za lanskim rekordom. Za pozicijo na stopničkah sta se borili ekipi Drink team (Zala Lorbek, Diko Lorbek, Miha Blejc, Primož Zlatnar) in DMD (Irena Otolani, Iztok Otolani, Miloš Cvirn, Igor Gregorin), ki se je na koncu morala zadovoljiti z bronom, čeprav so bili apetiti celo nekoliko večji.

Očitno so bili z doseženim prav tako izredno zadovoljni, saj so še dolgo proslavljali osvojene kolajne. Zdrava tekmovalnost je zmagala in na koncu smo bili zmagovalci vsi, ki smo sodelovali. Predvsem pa je dobra plat takšnih ekipnih tekmovanj tudi v tem, da se ekipe pripravljajo skupaj in tako motivirajo slabše pripravljene tekmovalce. Sonce, smeh in zadovoljstvo na obrazih, dvignjene roke in bučni aplavzi gledalcev je bila končna slika, ki bo šla v anale letošnjega ekipnega kolesarskega kronometra, ki je bil že šesti po vrsti.