Smučarski tek - 27. 2. 2005 Print
Nedelja, 27 Februar 2005 00:00
Letošnja zima nam ni namenila prav dosti snega, zato večina tekačev ni imela pravega treninga. Temu primerno smo pripravili krajšo progo, ki smo jo letos dobro pripravili s pomočjo novih motornih sani, ki smo jih dobili v upravljanje. Za organizacijo tekmovanja smo imeli zelo malo časa, ker je sonce že topilo sneg, zato je bila udeležba nekoliko slabša, ker se začenjajo zimske počitnice in so nekateri odšli na smučanje.

Boji za stopničke so bili kljub temu zanimivi in napeti in številni gledalci ob progi so spodbujali tekače. Absolutni zmagovalec na daljši (4 km) progi, Schumet Edvard, ni imel prave konkurence in je kar za 1 minuto in pol prehitel drugouvrščenega Simona Potočnika. Na krajši (2 km) progi je dosegel najboljši čas Franc Zarnik (7:38) in za slabo minuto ugnal Jožeta Pavliča. Med nižješolci je občinski zmagovalec Andrej Jenko, ki redno prihaja na smučarska tekmovanja, med višješolci pa je slavil Pibernik Luka, ki se tudi redno udeležuje naših tekmovanj.

Pred tekmovanjem je bila uradna predaja motornih sani v upravljanje Športnemu društvu Suhadole, ki si po besedah župana g. Tomaža Drolca to zasluži in je prepričan, da bodo dobro služile svojemu namenu. Slavnostni trak sta prerezala župan, g. Tomaž Drolc in predsednik društva, g. Klemen Pibernik. Edo Podgoršek nam je namenil nekaj sponzorskih sredstev in je uradni »boter« motornih sani. Ob tej priložnosti je odprl veliko steklenico šampanjca in simbolično »požegnal« sani. Popestritev prireditve sta bila poleta s padalom, ki sta jih izvedla Boris Čebulj in Janez Skok. Padala sta se dvignila v zrak s pomočjo motornih sani, pristanek pa je bil v ciljni areni.