Odprto občinsko prvenstvo v krosu - 22. 5. 2005 Print
Nedelja, 22 Maj 2005 00:00
Letošnje tekmovanje smo premaknili v drugo polovico maja, ker smo menili, da bo vreme lepše kot v začetku meseca. Predvidevanja so bila pravilna in ozračje je bilo že pred startom prijetno ogreto.

Tekmovalce je na ogrevalni krog po Suhadolah popeljal gasilski avto, ki je preko ozvočenja pozival še zadnje omahljivce, da se udeležijo prireditve. Kljub odsotnosti nekaterih favoritov, je tekmovanje potekalo v prijetnem in tekmovalnem vzdušju. Letošnja novost je bila ta, da so tekmovalci najprej startali na najdaljši razdalji do mlinčkov (4,5 km), potem pa na vedno krajših razdaljah. Na koncu je bil še promocijski tek staršev najmlajših otrok, ki so na ta način dali dober zgled svojim otrokom. Posebne čestitke zaslužijo nekateri tekmovalci, ki so se poleg tekmovanja na krajših razdaljah podali še na najdaljšo progo in jo pretekli brez večjih problemov. Tukaj velja posebno omeniti »težko-kategornika« Janeza Benda, ki je kljub svoji teži pokazal odlično pripravljenost in lahko samo ugibamo, če bo naslednjič sploh še ustrezal pogojem za kategorijo nad 100 kg. Razveseljiva je dokaj dobra udeležba mlajših tekmovalcev, ki komaj čakajo, da pokažejo kaj znajo in zmorejo.

Zahvaljujemo se občini Komenda, ki je prispevala zelo lepe medalje za najboljše tekmovalce, g. Mirku Kepicu, ki je pohvalil tekmovalce in organizatorja prireditve z željo, da se tradicija krosov in športa v Suhadolah in celotni občini nadaljuje.