Mešani ekipni kolesarski kronometer - 25. 9. 2005 Print
Nedelja, 25 September 2005 00:00
Znan ljudski rek pravi, da za dežjem vedno posije sonce in to se je zgodilo tudi na ekipnem kolesarskem kronometru v Suhadolah, ki smo ga bili zaradi dežja prisiljeni prestaviti za en teden.

Tokrat so bili vremenski pogoji res ugodni, kar se je poznalo tudi na časih, ki so jih dosegle posamezne ekipe. Ekipa Komenda (Petra Zrimšek, Blaž Jeraj, Florjan Rus, Marko Grilc) je izboljšala lanskoletni rekord ekipe Hrast Dob za skoraj 40 sekund. Startali so kot zadnja ekipa, zato so imeli vseskozi dober pregled nad dogajanjem na pretežno ravninski progi in drugouvrščeno ekipo Boroševi prehiteli kar za za 4 minute. Izredno dobro je vozila ekipa najmlajših tekmovalcev Bureki (Eva Lah, Žiga Urankar, Nejc Urankar, Matic Matuš), katere skupna starost je bila samo 45 let. Za celotno traso so potrebovali le dobrih 50 minut in na cilju so obljubljali, da se bodo za naslednje leto še bolje pripravili. Nasmejana in dobre volje je bila tudi ekipa Društva upokojencev Komenda (Miša Magyar, Filip Železnikar, Jože Kern, Tone Šinkovec), ki je imela nekaj »rešpekta« pred mlajšimi ekipami, vendar so rezultati pokazali, da so psihično in fizično v dobri kondiciji.

Kolesarska prireditev v Suhadolah je ponovno združila mlade in manj mlade ljubitelje kolesarjenja in veseli smo, da radi prihajate na naša tekmovanja. Prav zaradi takšne podpore se bomo še naprej trudili in prirejali tovrstna srečanja. Vsa pohvala tekmovalcem, gledalcem in Športnemu društvu Suhadole, ki že sedaj vabi na tekmovanje z gorskimi kolesi konec novembra.