Vzpon na Hosto - 16. 10. 2005 Print
Nedelja, 16 Oktober 2005 00:00
Promocijsko prireditev Pohod in tek na najvišjo točko občine Komenda, Koseški hrib oziroma Hosto, kot to točko imenujemo domačini, je organiziralo Športno društvo Suhadole s sodelovanjem Planinskega društva Komenda in Društva upokojencev Komenda.

To je najvišja točka občine Komenda, tam je Planinsko društvo Komenda postavilo škatlo z žigom. Naš namen je bil predvsem druženje, športna dejavnost ter povezovanje občanov in društev. Na prireditev so bili povabljeni tudi pohodniki in tekači iz sosednjih občin. Start pohoda in teka je bil v Suhadolah, cilj, razglasitev rezultatov in družabno srečanje pa na Hosti, kjer smo si lahko privezali dušo in na koncu dočakali toplo jesensko sonce. Predsednik Planinskega društva Komenda, g. Peter Zmrzlikar, je bil navdušen nad akcijo in dejal, da bodo prireditev uvrstili v program pohodov v prihodnjem letu in tako zagotovili množičnejšo udeležbo. Nekaj predstavnikov Društva upokojencev je tudi opravilo celotni pohod in jim je bilo žal slabe udeležbe, ker je bilo vzdušje na vrhu enkratno. Program so popestrili tekači, ki jih je bilo na startu kar lepo število. Najhitrejša med njimi, Bernard Sonja iz Komende in Klemen Pibernik iz Suhadol, sta pokazala, kako se hitro pride na Hosto.

Škrlatno obarvan gozd, prijetno vreme in dobra družba. Zahvaljujemo se vsem, ki so omogočili, pomagali in nastopili na prireditvi, ki bo prav gotovo ostala v lepem spominu.