Smučarski tek - 7. 3. 2004 Print
Nedelja, 07 Marec 2004 00:00

Letošnja zima nam je na pragu pomladi ponudila veliko snega, zato smo ponujeno priložnost s pridom izkoristili. Smučino so letos pomagali urediti Mengšani, ker je naš »dobri stari ratrak« še vedno v popravilu.


Proga je bila zato nekoliko krajša, vendar to zagnanih tekačev ni motilo, ker je na dan tekmovanja snežilo in je bil sneg precej počasen. Starosta ženskega teka, Slavka Lap, je imela kar precej težav, ker se ji je na smučkah nabrala »cokla«, vendar ji zlata medalja kljub temu ni ušla. Razveseljivo je dejstvo, da je vsako leto več mladih, ki želijo tekmovati. Zelo veliko je bilo tudi tekmovalcev nad 50 let, kar govori o tem, da je smučarski tek zelo primerna oblika fizične aktivnosti za športnike vseh starosti. Absolutno najboljši čas je dosegel Metod Močnik iz kamniškega kluba Calcit in si tako priboril pokal. Drugo-uvrščenega Shumet Edvarda, ki je hkrati najhitrejši občan, je prehitel za pol sekunde, Miha Koncilija pa za dobro minuto. Najhitrejša občanka je zopet Vida Jenko, ki je za najhitreje pretečeno progo prejela tudi pokal. Letošnja novost je bila računalniška obdelava rezultatov, zato je tekmovanje potekalo nemoteno in v zadovoljstvo vseh nastopajočih, ki obljubljajo, da bodo naslednje leto zopet na startu.

Vsem nastopajočim in vsem, ki so pomagali pri organizaciji, gre zahvala, da je tekmovanje dobro uspelo in da se tradicija teka v Suhadolah nadaljuje.