Smučarski tek - 16. 2. 2003 Print
Nedelja, 16 Februar 2003 00:00
V januarju je tetka "Zima" pokazala svoje zobe in postregla z nizkimi temperaturami in obilico snega. Vsi ljubitelji teka na smučeh smo se razveselili ugodnih snežnih razmer in potegnili tekaške smuči iz kleti in podstrešij.

Zarnik Franc z "žabo - ratrakom" ni izgubljal časa in je takoj uredil proge za tek na smučeh. Po nekaj dneh je močno pritisnil mraz, ki je utrdil progo, tako da je bil tek pravi užitek. Organizacijski odbor ŠD Suhadole je načrtoval izvedbo tekmovanja v smučarskem teku za občinske naslove v nedeljo, 26. januarja. Pet dni pred tekmovanjem se je vreme močno otoplilo, zato je sneg začel kopneti in z njim tudi upanje na uspešno izvedbo prireditve. S precejšnjimi napori smo začeli nametavati sneg na progo, vendar je bila odjuga premočna. Na dan tekmovanja se je zbralo kar lepo število tekačev, ki so na vsak način hoteli preskusiti progo. Odločili smo se za "uradni trening", tako da je vsakdo lahko preveril, koliko je dejansko pripravljen. Očitno so tudi krti želeli tekmovati, ker je bilo na progi veliko krtin, ki so gledale iz zemlje in po posvetu strokovne žirije, smo tekmovanje dokončno odpovedali, ker je obstajala možnost padcev in poškodb. Sedaj čakamo na novo pošiljko snega in upamo, da jo bomo kmalu dočakali.

Da je bila proga speljana med zvončki in trobenticami in kakšnim regratom, si lahko ogledate na fotografijah, kjer se vidi, da so bile najštevilčnejše "starejše mladinke" , ki lepo skrbijo za svoje zdravje in kondicijo. Po uradnem treningu še uradna fotografija, in najbolj zagnani tekačici Slavka Lap in Koncilija Marija.

Vsi tekači še naprej pridno nabirajte kondicijo (čeprav po suhem).


Smučarji tekači za občinske naslove
Suhadole, 16.februar, 2003

Vremenska napoved za nedeljo, 16. februarja, ni bila najbolj ugodna za smučarski tek, vendar se je kljub mrzlemu vetru z rahlim sneženjem zbralo kar precejšnje število tekmovalcev. Športni poligon smo tokrat prestavili na južni konec Suhadol k Zarnikovemu kozolcu, kjer proga še ni bila posuta z apnom in ne preveč polita z gnojnico.

Tekaška proga je bila skoraj cel mesec primerna za trening in to so mnogi s pridom izkoristili in pridno nabirali kilometre. Tako so vsi tekmovalci z lahkoto pretekli progo. Nekateri so se kljub nizkim temperaturam pošteno preznojili in na cilju komaj čakali na razglasitev rezultatov. Najhitrejši v vsaki starostni kategoriji so bogatejši za kolajne in naslove občinskih zmagovalcev, najvztrajnejša tekmovalka (po letih) pa še za lep pokal.

Na letošnjem tekmovanju je bila številčnejša udeležba v otroških kategorijah in v kategoriji veteranov, ki še vedno prisegajo na klasično tehniko, čeprav je nekoliko počasnejša, vendar lepša za oko.

Tekmovalci in gledalci so bili zadovoljni nad organizacijo, kar je priznanje organizacijskemu odboru športnega društva Suhadole, ki bo prav gotovo še naprej skrbel za tovrstne prireditve.