Mešani ekipni kolesarski kronometer - 14. 9. 2003 Print
Nedelja, 14 September 2003 00:00
Glede na lanskoletno množično udeležbo na ekipnem kolesarskem kronometru, smo tudi letos organizirali takšno tekmovanje. Soorganizatorji lanskega tekmovanja ŠD Strahovica letos niso sodelovali, zato smo celotno organizacijo izvedli sami.  

Na prijavnem mestu je bil kar precejšen vrvež in število prijavljenih ekip se je ustavilo pri številki 13. Nekateri so imeli nekaj težav pri sestavi ekipe, vendar so vse ekipe manjkajoče člane kmalu našle. Ekipa je morala biti sestavljena iz 4 tekmovalcev, od katerih je morala biti vsaj 1 ženska. Proga je potekala preko Topol, Kosez, Skaručne, Polja, Utika in nato nazaj skozi Koseze in Topole do cilja v Suhadolah.

Pod štartno številko 1 so se prijavili Mojca, Maša, Matic in Aljaž, vsi osnovnošolci nižje stopnje. Ekipo so poimenovali Žabice in ko jim je starter dal znak za start, so se pogumno podali na 20 km dolgo pot. Med tekmovanjem jim je malo  ponagajal veter, zato so bili nekateri malce utrujeni. Vendar so kmalu o začeli močneje pritiskati na pedalako, ko jih je prehitela še druga ekipa upokojencev iz Komende. Končni rezultat je bil tak, da sta jih sicer obe ekipi upokojencev prehiteli, kljub temu pa so prehiteli ekipo Muck iz Suhadol. Razred zase je bila ekipa No name, v kateri so bili bolj izkušeni kolesarji, v kateri je bil tudi Tine Hauptman (da se malo pohvalimo, njegov brat Andrej je dobitnik bronaste kolajne na svetovnem prvenstvu). Dosegli so odličen rezultat 37 min in 7 sekund. Za zmago so prejeli velik pokal in praktično nagrado. Nagradili smo tudi najvztrajnejšo ekipo.

Tekmovanje je bilo poleg tekmovalnega predvsem družabnega značaja. Ob prijetnem vremenu, okrepčilu na cilju in prijetni glasbi je bilo na vsakem koraku slišati o prijetnih vtisih s tekmovanja in bodočih načrtih. Zahvaljujem se vsem nastopajočim, gostom, gledalcem, sponzorjem in organizacijskemu odboru ŠD Suhadole.