Smučarski tek - 20.1. 2002 Print
Nedelja, 20 Januar 2002 00:00
Tekaške proge v Suhadolah so iz leta v leto bolj poznane in veliko ljudi prihaja zaradi rekreacije. V nedeljo, 20.1. 2002, pa so imeli možnost svojo pripravljenost meriti na občinskem prvenstvu, ki ga je na zadovoljstvo vseh nastopajočih in gledalcev pripravil organizacijski odbor športnega društva Suhadole.

Proge so bile po mnenju tekmovalcev, ki so vajeni tekmovanj na višji ravni, odlično pripravljene. Tokrat smo "snežni stadion" prestavili na drugo lokacijo (v bližino C bara), kjer je lažji dostop do proge in boljši razgled na stadion in progo. Proga je bila krožna in dolga 2km. Ženske kategorije in kategorija starejših moških so tekli 1 krog, ostali pa 2 kroga.
Iz startno ciljne ravnine je lep razgled na večino proge, kar je bilo zelo zanimivo za gledalce, ki so lažje spremljali dogajanje na progi. "Dober glas seže v deveto vas" pravi slovenski pregovor in to se je videlo tudi na udeležbi smučarjev tekačev iz drugih občin. Vreme je bilo idealno za tovrstno tekmovanje in tudi gledalci so vztrajali in spodbujali vsakega tekmovalca, ki je pritekel v cilj. Nekateri se bodo prav gotovo še dolgo spominjali tekmovanja, saj je takšnih zim, kot je letošnja vse manj in je potrebno sneg iskati v višjih predelih. To tekmovanje je bil pravi smučarski praznik, ki ga v prihodnje ne gre zamuditi.

Da tekmovanje ni bilo samo "vaška tekma", je s svojo udeležbo potrdil tudi župan občine g. Drolc Tomaž, ki je v svojem nagovoru še enkrat pohvalil delo organizacijskega odbora in vseh ostalih, ki so po svoje sodelovali na prireditvi. Na koncu je podelil kolajne najboljšim ter vsem zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.