Pomladni kros v Suhadolah - 5. 5. 2002 Print
Nedelja, 05 Maj 2002 00:00
Tudi pomladni kros je že postal stalnica športnih prireditev v Suhadolah. Tokrat je bilo tekmovanje izvedeno v počastitev občinskega praznika in, da je bilo vzdušje še bolj praznično, so poskrbeli občinski predstavniki z županom, g. Drolcem, na čelu, ki sta spremljala podžupan, g. Kepic, in direktor občinske uprave, g. Poglajen.

Vreme je bilo idealno za tekaško tekmovanje, ki se ga je udeležilo okrog 50 tekmovalcev v vseh starostnih kategorijah. Vsako leto organizacijski odbor športnega društva Suhadole poskrbi za kakšno prijetno presenečenje in tudi letos je bilo tako. Uvedli so novo kategorijo tekmovalcev, pri katerih je pogoj za nastop ta, da tehtajo nad 100 kg. Kaj hitro so se našli trije pogumni tekmovalci, ki so dokazali, da tudi velika telesna teža ni prevelika ovira pri teku in so z lahkoto premagali 300 m dolgo progo.

Tekmovalci so tekmovali na različno dolgih progah odvisno od starosti. Prvi so se na 100m dolgo progo pognali predšolski otroci, ki so bili za svoj trud nagrajeni s čokolado. Za njimi so tekmovali učenci nižje stopnje na 300 m dolgi progi, potem višja stopnja na 600 m dolgi progi, ostali pa na najdaljši, 4,5 km dolgi progi, ki je vodila mimo "mlinčkov", ki so sedaj že dobro poznani daleč naokoli.
Da "žabarska" proga ni čisto nedolžna, so dokazovali utrujeni obrazi tekmovalcev na cilju, kjer so se tekmovalci lahko odžejali in pojedli nekaj sadja ter peciva, ki so ga pripravile prijazne gospodinje.  

Poškodb na srečo ni bilo, ker je bila proga res dobro pripravljena in kljub dežju dan pred tekmovanjem, ni bila preveč spolzka. Nekateri tekmovalci so izrazili željo po še daljši progi na "Hosto", ki je najvišji hrib v občini. Športni delavci tudi že načrtujejo novo traso proge, ki bi bila še bolj privlačna za bolje pripravljene tekače, ki si želijo atraktivnih tekmovanj.

To je bila še ena uspešna prireditev, za katero so poskrbeli športni delavci v Suhadolah. Tekmovalci radi prihajajo tudi iz drugih krajev, ker prireditev ni le športno merjenje moči, ampak tudi družabno srečanje.