Gorsko kolesarsko tekmovanje - 24. 11. 2002 Print
Nedelja, 24 November 2002 00:00
Tradicija tekmovanj v gorskem kolesarstvu se nadaljuje in letos je bilo že 6. tekmovanje, ki se ga je udeležilo skoraj 70 tekmovalcev. Po celotedenskem dežju je dan pred tekmovanjem posijalo sonce in to je bil dober znak za izvedbo prireditve.

Letošnje tekmovanje gorskih kolesarjev je bil res pravi praznik, saj se je na startu zbralo nekaj odličnih kolesarjev. Med njimi naj omenim Gregorja Mikliča, ki je zmagovalec slovenskega pokala, pokala Alpe Adria in je na 104. mestu svetovne UCI lestvice gorskih kolesarjev. Pred kratkim je dobil priznanje najboljšega slovenskega gorskega kolesarja. "Organizacija je boljša, kot na nekaterih tekmah slovenskega pokala," je Miklič pohvalil organizatorje tekmovanja in hkrati dodal, da naslednje leto zagotovo zopet pride. Za otroke do 8 leta starosti smo pripravili krajšo, 1 km dolgo progo, ki so jo brez izjeme zmogli vsi tekmovalci in so poleg praktičnih nagrad dobili še "sladke" kolajne. Start daljše proge smo zaradi velikega števila tekmovalcev izvedli v treh grupah v razmiku 1 minute. V prvi skupini so bili boljši tekmovalci, ki so do vzpona proti Mlinčkom dosegali hitrosti preko 35 km na uro. Proga je bila letos kar precej spolzka, zato so imeli nekateri precej težav, predvsem pri spustih, kjer je bilo kar nekaj padcev. Na srečo poškodb ni bilo, razen nekaj prask, ki jih je zdravstveno osebje brez težav razkužilo. Cilj smo dosegli vsi nastopajoči, ki smo jim morali oprati kolesa, da smo lahko razbrali startne številke. Kljub blatni progi je Miklič letos izboljšal rekord proge na 11 minut in 24 sekund, za kar je poleg kolajne prejel lep pokal. Zelo smo bili veseli obiska starega in novega župana, g. Tomaža Drolca, ki zaradi obveznosti ni mogel spremljati prireditve do konca. Kolajne prvouvrščenim v vsaki kategoriji je letos podelil novoizvoljeni občinski svetnik, g. Miha Repnik, ki zaradi okvare na kolesu letos ni mogel nastopiti.

Brez podpore sponzorjev bi tako tekmovanje zelo težko izvedli, zato se jim Športno društvo Suhadole zahvaljuje za pomoč. Najboljši dokaz za dobro delo je vsako leto večja in kakovostnejša udeležba tekmovalcev, ki zelo radi tekmujejo v Suhadolah. Mi se bomo potrudili, da bo tekmovanje tudi prihodnje leto, ker želimo mladino spodbuditi za športno aktivnost.