Smučarski tek - 2001 Print
Nedelja, 09 December 2001 00:00
Letos je zima radodarna s snegom tudi v dolinah in te priložnosti nismo hoteli zamuditi. Sneg lahko kaj hitro pobere, zato smo v društvu hitro zavihali rokave in začeli s pripravami na tekmovanje. Startno-ciljni prostor smo uredili pri "toplarju", pri Zarniku, kjer je spravljen ratrak - žaba, ki sta od lanske zime popolnoma prenovila Miha in Franc'l. Nov pokrov za motor ima sedaj maskoto društva in že na daleč se vidi, da po travnikih in gozdnih poteh ne vozi navaden "traktor".

Tekmovanja se je sicer udeležilo manjše število tekmovalcev, za kar je bilo prav gotovo krivo tudi vreme, ker je ponoči zapadlo nekaj centimetrov snega in celo med tekmovanjem je padla kakšna snežinka. Nekateri pa še niso uspeli potegnili smuči iz kleti, ker je bila proga pripravljena le en teden.
Proga je bila ravninska in speljana do Topol, kjer je Erika pridno beležila, kdo je pravilno pretekel progo. Na tekmovanju smo malo pogrešali udeležbo fantov do 15 let, ki so se trudili s pripravo drsališča, kjer je bilo potrebno odstraniti sneg z ledu, in niso imeli časa še za tek. V ostalih kategorijah pa je bilo čutiti zagrizen boj za najvišja mesta. Na cilju se je vsakdo lahko pogrel s toplim čajem za najboljšim trem tekmovalcem v vsaki kategoriji pa so bili namenjeni lepi pokali.

Vsem obiskovalcem in tekmovalcem se je na koncu zahvalil predsednik društva, Klemen Pibernik, in vse povabil na naslednjo prireditev, ki bo prav gotovo kmalu. Mladina in tudi manj mladi pridno hodijo z drsalkami in hokejskimi palcami proti drsališču, kjer se v teh zimskih dneh dogaja vedno kaj zanimivega.