Razvijanje praporja - 7. 5. 2000 Print
Nedelja, 07 Maj 2000 00:00
V nedeljo, 7. maja 2000, je bila za vse občane in občanke ter posebej za gasilce in gasilke iz Suhadol, Most in Žej še posebej praznična nedelja. Omenjenega dne so gasilci in gasilke PGD Moste dobili nov gasilski prapor, ki je nadomestil obstoječega, ki je bil razvit že davnega leta 1953.

Prireditev se je pričela s prihodom blizu 100 uniformiranih gasilcev in narodnih noš v cerkev svetega Boštjana v Mostah. Med sveto mašo, ki je bila darovana v spomin vseh pokojnih gasilcev in gasilk je g. župnik Nikolaj Pavlič opravil blagoslov novega praporja.
Po sveti maši je sledilo slavnostno razvitje praporja. To častno dejanje sta opravila botra Vilma Cibašek iz Most in Igor Štebe iz Žej, ki sta razvit prapor predala v roke predsedniku PGD Moste Romanu Kosirniku. Predsednik je skupaj z novim praporšcakom Andrejem Slaparjem in poveljnikom Matjažem Žagarjem izrekel častno zaobljubo.
Sledilo je pripenjanje spominskih trakov, ki so jih poleg botrov darovali tudi GZ Komenda, Občina Komenda, Občina Mengeš, Kmetija AG, d.o.o., in Stol Sloga, d.o.o. Darovanih je bilo tudi 137 zlatih in srebrnih žebljickov, ki so jih prispevali razna gasilska in druga društva ter predvsem občani in občanke Občine Komenda.
Po končani slovesnosti je sledilo družabno srečanje.