Mešani ekipni kolesarski kronometer - 14. 9. 2008 Print
Ustvaril Administrator   
Nedelja, 14 September 2008 00:00

Športi na prostem so lahko velik užitek že zaradi občutka svobode. Vremenski pogoji so zelo različni in dostikrat nepredvidljivi, zato je potrebno tudi veliko prilagodljivosti. Letošnji mešani ekipni kolesarski kronometer, že osmi po vrsti, je minil prav v takem stilu.

 

Prilagoditi se je bilo potrebno tako hladnemu in vetrovnemu vremenu, kot tudi spremenjeni progi zaradi gradbenih del na južnem koncu vasi. 

Po pričakovanjih je bilo nastopajočih precej manj, kljub temu pa se je bil ogorčen boj za najvišjo stopničko. Zlato je osvojila ekipa Cvekarji (Jenko Vida, Pibernik Luka, Pibernik Tomaž, Jenko Igor) pred ekipo Čehunčki&ostali (Katja Čehun, Srečo Čehun, Ocepek Pavel, Bojan Starovašnik). Nekoliko več zaostanka je imela ekipa Žabarja (Lah Zdenka, Pibernik Tomaž), ki se je morala zadovoljiti s tretjim mestom. Posebno pohvalo pa si zasluži ekipa Polžki (Groznik Sonja, Groznik Svit, Groznik Urh, Zupan Jan, Groznik Franci) z daleč najmanjšo povprečno starostjo. Letošnji kronometer je bil zanje že drugi po vrsti in izkušnje bodo s pridom izkoristili na prihodnjih nastopih. 

Športni delavci načrtujejo še eno tradicionalno kolesarsko prireditev »Mlinčki race« z gorskimi kolesi, ki bo v nedeljo 23. novembra. Če želite poleg domačih kolesarjev videti tudi nekaj odličnih slovenskih gorskih kolesarjev, tega dogodka prav gotovo ne boste zamudili.