Gorsko kolesarsko tekmovanje - 22. 11. 2009 Print
Ustvaril Peter P   
Nedelja, 22 November 2009 00:00

Lepo toplo jesensko vreme je na plan privabilo številne kolesarje, ki so se vneto ogrevali in nestrpno čakali start tekmovanja gorskih kolesarjev.

 


Letošnje leto je nekako prelomno, saj je tovrstno tekmovanje že desetič organiziralo Športno društvo Suhadole, pred tem pa trikrat Žabarji. Društvo je tako na najboljši način proslavilo desetletje uspešnega dela, čeprav je bila slovesna prireditev nekaj dni kasneje. Občinsko prvenstvo je bilo tokrat v domeni moških, ker preprosto ženske niso nastopile. Kar nekaj odličnih domačih kolesarjev je namreč zbolelo, zato nastop ni bil mogoč in so samo prišli navijat in spodbujat nastopajoče.

Pri mlajših moških (do 30 let) je trener Miha Koncilija pokazal svojima varovancema Klemenu in Luki Piberniku, kako je treba taktično odpeljati tekmo in zmagati. Pri moških srednjih let je slavil Peter Pibernik, pri veteranih pa je Marko Grilc za pol minute ugnal domačina Srečka Čehuna, ki večino treninga opravi na »specialki«, ker mu vožnja po blatu in koreninah ni preveč pri srcu. Možnost nastopa izven konkurence so imeli tudi kolesarji, ki nimajo stalnega bivališča v občini Komenda. Dobra organizacija in proga, ki ima vse prvine krosa sta v največji meri pripomogla, da so to priložnost izkoristili tudi najboljši slovenski gorski kolesarji. Absolutni zmagovalec je Primož Štrancar, udeleženec olimpijade 2000 v Sydneyu ter šestkratni državni prvak pred Jernejem Muzgo, ki tudi odlično nastopa v slovenskem pokalu. Med ženskami, ki so tekmovale izven konkurence, je zmagala Tina Perše, zmagovalka slovenskega pokala pri mlajših mladinkah (U17). Poleg omenjenih je bilo na štartu veliko kolesarjev kamniškega kolesarskega kluba Calcit, kjer se kalijo vrhunski gorski kolesarji. Kljub imenitni zasedbi je bilo čutiti utrip »vaške dirke«, čeprav je prireditev z leti že skoraj prerasla te okvire. Novinar dnevnika Metod Močnik jo celo omenja kot največjo vaško dirko na svetu.

Organizator že razmišlja, kako omejiti nastop tujih tekmovalcev, ker je proga preozka in pri še nekoliko večjem številu nastopajočih lahko pride do padcev in poškodb. Predvsem pa želi dati priložnost kolesarjem občinskega ranga, katerim je bilo tekmovanje vseskozi tudi namenjeno.

Rezultati tekme[ Rezultati tekme ]

Zadnjič spremenjeno Ponedeljek, 07 December 2009 16:45